Justícia amb la marjal de Xeresa... 15 anys després

Per fi s'ha fet justícia amb la marjal de Xeresa, per fi i per primera vegada al voltant de delictes mediambientals podem dir que qui la fa, la paga. Cipriano Fluixà, ex- alcalde de Xeresa (València) per UV i després pel PP ha esgotat tots els recursos contra la sentència que li va condemnar a penes de inhabilitació i de presó per prevaricació i delicte contra el medi ambient. El delicte fou per autoritzar vessaments de residus a la marjal protegida de la Safor entre 1995 i 1998.

Fluixà va intentar soterrar més de 100.000 metres quadrats (!!) de marjal protegida mitjançant llicencies de soterrament de fem. Inclòs va intentar crear un camp de golf a la zona.
L’Audiència de València ha rebutjat  la petició de Fluixà de suspendre la condemna a un any de presó i la revisió a la baixa de les multes imposades pel TSJ el 2003. Segons l’Audiència, el nul esforç de Fluixà per reparar el mal afegit a la marjal provoca la negació de la petició de substitució de la pena de presó per una multa.Va intentar rebaixar la quantia de la multa de 456.769€ a 43.800€ presentant la seua nòmina com a únic ingrés, quan consta una empresa al seu nom i la seua dona és funcionaria.

En definitiva, qui la fa la paga (encara que siga la primera vegada), i a veure si serveix d'escarment per a la resta de agressors contra la natura.

La marjal de la Safor amb el Mondúver al fons

Comentaris

  1. Este i el de Pego que s'agarren de la ma a la pressó, per criminals ecològics!

    ResponElimina
  2. Gràcies a Ecologistes en Acció del País Valencià i de la Safor, l'alcalde de Xeresa, ja està rebent un càstig pel seu inepte comportament, recolzant i provocant l'aterrament de la marjal. Aquesta setmana s'ha ratificat la seua pena. Però una part de la seua herència quedarà per sempre a la vista de tots els saforencs i també de tots els turistes i visitants que passen per la nostra terra, el immens cau d'habitatges que a l'antic càmping Caudeli ell va promoure i permetre, amb la promesa que aniria acompanyat d'un camp de golf.

    Una nefasta herència pel poble de Xeresa i de la Safor.

    ResponElimina
  3. Es una bona noticia, però molts igual de culpables que ell s'han quedat al poble tranquilament, intentant noves maldats, a quina més grosa.
    Gràcies a deu pareix que la tronada a passat... de moment.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

La teua opinió és molt valuosa per a nosaltres. Si no tens compte de Google o similar tria, de "Comenta com a", l'opció "Nom/URL".